zondag 24 februari 2013

Fonts 1

Gepost door Monique - Mienokje op zondag, februari 24, 2013
Met de Silhouette kan je leuk met letters spelen. Van een gewoon lettertype (font) wordt automatisch een snijpatroon gemaakt. Handig dus voor ons kaartenmakers en scrapbookers.
Je kan ze gewoon los per letter uitsnijden, maar ze laten zich ook makkelijk samensmelten of op een figuur plaatsen, zoals Nicole in de vorige post heeft laten zien.


Iedere computer wordt met een set lettertypes afgeleverd, maar wat als degene die je wilt gebruiken er niet bij zit? Dan hebben we gelukkig het wereldwijde web. Op het internet vind je genoeg sites waar je gratis of betaald fonts kan downloaden.

Ik heb een leuke font gevonden, zoals b.v. de Jane Austen font hierboven, maar hoe krijg ik hem nu in de Silhouette?


Rechts naast je uitgekozen font zie je "Download" staan. Klik hierop en sla het bestand op op een plaats op de computer waar je hem makkelijk kan terugvinden. Meestal wordt het in een zgn. zip-bestand geleverd en moet je dit eerst uitpakken met het programma Winzip of Winrar.Klik daarna op het font zelf, er opent zich bovenstaand scherm. Klik met je rechtermuisknop op een letter en sla het plaatje op in dezelfde map als het font. Met speciale fonts is het handig dit uit te printen, zodat je precies weet welke toets welke letter of figuur geeft.

Open nu de map waar je je font hebt opgeslagen. Je kan je font op twee manieren installeren:

1. Door het bestand te slepen naar de map "Fonts" in de windowsmap.2. Door het lettertype te openen door erop te klikken. Onderstaand scherm verschijnt dan, waarop je op "Installeren kan klikken.
Hierna start je de Silhouette software (opnieuw) op en zie je je gedownloade lettertype tussen de andere staan.

Als je wilt zien wat een effect dingbats heeft in de Silhouette moet je hier eens kijken en het font downloaden :-)

Heel veel plezier en als er iets niet duidelijk is, horen we dat graag.

handtekening

2 reacties:

Wil on 24 februari 2013 om 18:31 zei

Dank je wel voor de uitleg en ook bedankt voor de link naar dat leuke 'font' Daar kunnen we heel wat meer mee doen als schrijven :)

groetjes, Wil

krearia on 25 februari 2013 om 16:05 zei

Wat een leuke font, bedankt voor de link. Die is echt super om te gebruiken. Ik heb hem meteen geïnstalleerd.

Een reactie posten

 

Silhouette Inspiration Copyright © 2013 Silhouette Inspiration Blog is Designed by MMDesigns