donderdag 7 maart 2013

Letterkaart

Gepost door Cynthia Hoekstra op donderdag, maart 07, 2013

Hallo Dames

In de vorige posten hebben we het al vaker over de Fonts gehad, ook vandaag laat ik jullie zien wat je er nog meer mee kan doen. Ik heb eerst op de website Dafont een dikke lettertype gezocht met ronde hoeken. Deze letter staan onder het kopje Cartoon met de naam Bubbelgum, die heb ik toen gedownload zoals je kunt lezen bij het stukje van Monique op 24 Januari. Daarna open je de Silhouette software en klik je rechts op de letter A dan zoek je links de lettertype op die je wilde gebruiken en klik je aan.
 
 

Dan tik je de tekst die je wilt gaan maken ik heb dit keer gekozen voor  de tekst BABY als je deze hebt klik je rechts boven in op het vakje met de letter M. Daarna selecteer je de tekst die je geschreven hebt en klik je op links onder in op groeperen.
 

Dan zijn alle letters los van elkaar, nu eerst even klikken op de snijmat en nu kan je de letters één voor één iets over elkaar schuiven. Als je dat gedaan hebt dan klik je op rechts boven op samen smelten. Nu zal je zien dat er alleen een buiten rand overblijft.
Als u dan op de voorkant van de kaart nog design papier wilt gebruiken dan brengt u een schaduw rand aan. U klikt dan links boven in op object dan opent zich een venster daar kiest u voor schaduw. Dan kunt u rechts kiezen voor een schaduw rand of interne schaduw dan kiest u voor interne schaduw. Zorg voor dat u daar op klikt de tekst geselecteerd is, nu ziet u een binnen rand deze gaan we er uit halen zodat die apart gesneden word met design papier. Je kunt de binnenrand even naast je snij mat zetten door te slepen. Door te groeperen zetten we alle delen weer aan elkaar van de tekst en zetten we deze aan de rechterkant van je snij mat. Nu gaan we de achterkant van de kaart maken door.
Door weer op object te klikken, dan op dupliceren dan, dupliceer optie. Aan de rechterkant kan je dan weer klikken op spiegelen naar links.
 
 
Nu heb je de achterkant van de kaart er tegen aan staan, om nu te zorgen dat de kaart niet door midden gesneden word schuif je ze iets over elkaar en gaan we de snijlijn van de letters B selecteren. Dan klik je rechts boven in links van het schaartje op het zwarte lijntje, rechts open zich een venster en daar kies een onderbroken streep, dit wordt de vouwlijn van je kaart.
 
Als je de achterkant van je kaart dicht wilt hebben kan je aan de linkerkant van je kaart de opening weg gummen. Ik heb gekozen om dit keer de letters open te laten. Daarna kan je de maat per palen van je kaart door alles te selecteren vergeet niet de tekst die naast je snij mat staat er eerst bij te zetten anders kloppen de maten niet meer.
 
Als je de maat hebt bepaald dan kan je de onderste tekst van Baby weer even naast je snij mat zetten, nu snij je eerst de kaart uit met een effe cardstock. Als je dat gedaan heb snij je Baby nog uit met design papier.
                                                              Dit is mijn eind resultaat.
handtekening

5 reacties:

Sieta on 7 maart 2013 om 14:40 zei

Prachtig gemaakt Cynthia!

Liefs, Sieta

Jeannette on 7 maart 2013 om 16:24 zei

Wat ziet dat er superleuk uit Cynthia, echt een wondermachine hihi, groetjes Jeannette

scraplouise on 7 maart 2013 om 18:13 zei

Bedankt voor het leuke idee, ik heb hem gemaakt!.

gr.LOuise

Linda on 7 maart 2013 om 20:25 zei

Wat een leuke kaart heb je ervan gemaakt
gr linda

Wil on 7 maart 2013 om 21:32 zei

Heel erg leuk deze kaart. Dank je wel voor de duidelijke uitleg.

groetjes,Wil

Een reactie posten

 

Silhouette Inspiration Copyright © 2013 Silhouette Inspiration Blog is Designed by MMDesigns