donderdag 28 maart 2013

Something Special...

Gepost door Nicole Verkooijen op donderdag, maart 28, 2013 4 reacties
Hoi Allemaal
Eindelijk weer eens een kaartje van mij en natuurlijk gemaakt met de Silhouette Cameo. Voor deze kaart heb ik een afbeelding gebruikt van een kleine postzegel, en deze simpelweg vergroot, daarna een copy naar boven gemaakt en deze 2 delen aan elkaar gesmolten. Daarna heb ik nog 1 extra ( enkele ) voorkant gemaakt, zodat je niet ziet dat de kaart aan de bovenkant gevouwen is. ( geen platte bovenkantjes ) maar gewoon rondom netjes golvend. 
De afbeelding is van Tiddly Inks en de tekst stempel is van C.C.Design. De border heb ik met ponsen gemaakt en de wolkjes met stansje van C.C.Design. 
Ik hoop dat jullie het een leuk kaartje vinden :-)
Voor de dames die mijn Online Silhouette Workshops volgen, als jullie dit patroon willen hebben, mail mij dan gerust. mazzel36@gmail.com
handtekening

woensdag 27 maart 2013

Verjaardagskaart

Gepost door Wilma op woensdag, maart 27, 2013 2 reacties
 
 
Na 3 dagen Den Bosch had ik nog niet veel animo om aan het knutselen te gaan, maar toch voor een jarige vriendin dit kaartje gemaakt, het patroon komt uit de Silhouette Store.
Verschillende kleuren paars linnenkarton gebruikt, een vintage plaatje en wat roosjes in bijpassende tinten van Marianne. De tekst heb ik aan de binnenkant van de kaart gestempeld.
 
handtekening

zaterdag 23 maart 2013

baby kaart

Gepost door Linda op zaterdag, maart 23, 2013 5 reacties
Hoi Allemaal,

Ik heb weer eens met de Silhouette zitten spelen en heb dit baby kaartje gemaakt. Het is een soort piramide kaartje geworden, in het midden kijk je juist de diepte in en vanaf de buitenkant komt het kaartje juist omhoog.
Hoe de je zoiets..............eigenlijk heel simpel. Je tekent een rechthoek en plaatst een vorm (ik heb een scallop cirkel gebruikt, maar elke vorm kan) in het midden. Dan selecteer je beide, dus de kaart en de vorm en klikt dan op centreren. Nu maak je steeds een interne schaduw rand van 2 a 3 mm van de rechthoek en van de vorm doe je dan een externe schaduw rand van 2 a 3 mm. Dan selecteer je de eerste rechthoek met de eerste vorm en maakt daar een groep van zodat je die weg kan slepen. Deze stap herhaal je dan steeds tot je net zoveel lagen hebt als je wilt.
Close up van het plaatje 
groetjes Linda
handtekening

woensdag 20 maart 2013

Beurs aanbieding

Gepost door Unknown op woensdag, maart 20, 2013 1 reacties

Hallo Dames

Vanaf morgen begint de beurs Knotsgekke Kaarten dagen in de Brabanthallen van Den Bosch. Er zullen tijdens de beurs verschillende dames van ons team aanwezig bij kraamnummer  174. Daar word gewerkt met de Silhouette en de stans en embossing eBosser machine. Mocht u vragen hebben dan kunt u bij ons terecht en zullen wij proberen u vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Natuurlijk hebben wij ook een aantal Silhouette Cameo’s bij ons voor de verkoop dus mocht u nu nog twijfelen en daar overtuigt worden van deze waanzinnige snijmachine dan zijn ze er. Natuurlijk zolang onze voorraad strekt reserveren mogelijk.

Tijdens de beursdagen hebben wij een aanbieding met de  “ SILHOUTTE CAMEO “               Nu voor de voordelige prijs van maar  € 275,=   ( OP=OP )




Binnenkort zullen wij ook nieuwe artikelen binnen krijgen voor de Silhouette zoals de nieuwe set met Sketchpens  en het chipboard speciaal voor het snijden met de Silhouette.

 
 
 

 
 
Voor de dames die naar de beurs toegaan, namens ons alvast een hele fijne dag
en misschien tot ziens op de beurs.
handtekening

dinsdag 19 maart 2013

Nijlpaard

Gepost door Ilse op dinsdag, maart 19, 2013 4 reacties
Goedemorgen!!

Vorige maand is een oud-buurmeisje bevallen van een dochter. En daar hoort natuurlijk een kaartje bij.
En natuurlijk in het rosé!!!!



Ik vond dit zo'n superschattig patroontje, en geweldig voor een geboortekaartje.
Alles is gesneden met de Silhouette. 


Alles komt er in stukjes uit. Dus je komt ook van je restjes papier af. Das echt zo handig!!
Ook de naam op het kaartje, Elise, is ook gesneden met de Silhouette in het lettertype "Comic sans".

Allemaal een fijne dinsdag! En tot Blogs!!


Groetjes,
Ilse
handtekening

zondag 17 maart 2013

Cadeautasje

Gepost door Wilma op zondag, maart 17, 2013 3 reacties

Een cadeautasje gemaakt met Zeeuws boerenbont papier, dit papier kwam ik enige tijd geleden tegen en vindt het zo super leuk papier, van deze patronen werden vroeger de schorten gemaakt voor de Zeeuwse klederdracht, heb het papier in de dunne kwaliteit gebruikt, omdat het zo dun is heb ik eerst de basis met gewoon wit cardstock gemaakt, daarna het boerenbont papier er overheen, rondom het hart witte hotfix steentjes gedaan, bloem met zwart pareltje erop en tenslotte een wit organza lintje
Het patroon is uit de online Silhouette store.
Indien iemand graag dit papier wil hebben, ben a.s. donderdag en vrijdag bij Krea2day op de beurs in Den Bosch, indien ik het voor woensdag weet wil ik het best meenemen.

handtekening

Gratis!!!

Gepost door Ilse op zondag, maart 17, 2013 2 reacties
Hallo Dames,

Van de week zat ik even op Facebook te snuffelen, en toen kwam ik een groep tegen waar ik lid van ben geworden. De Silhouette Cameo NL heet deze groep. Hier kan iedereen foto's plaatsen van projecten en creaties.
Superleuk om te zien, hoe enthousiast er met de Silhouette Cameo gewerkt wordt.
En hoe verslavend het is... hihihi
Maar er worden ook tips gedeeld. En deze vond ik wel erg leuk om even met jullie te delen.


Ga naar www.silhouetteonlinestore.com en tik bij search in:     Original 50
Je krijgt dan 4 pagina's met designs te zien, waarvan er 44 patronen gratis zijn!!!
Das toch een kadootje!!!
Altijd leuk om even te scoren!!

Leuk dat jullie weer langs kwamen en veel plezier met de designs!!!

Fijne Zondag!
Ilse

handtekening

vrijdag 15 maart 2013

Memobord

Gepost door Wilma op vrijdag, maart 15, 2013 2 reacties

Mijn memobord gemaakt op de dag dat we als Silhouette team gastvrij zijn ontvangen bij Krea2day,  in het midden is er chalkvinyl van Silhouette gebruikt, de bloemen zijn van Prima Marketing, het vlindertje van Petaloo en nog wat pareltjes.

handtekening

woensdag 13 maart 2013

Een doosje paaseitjes

Gepost door Linda op woensdag, maart 13, 2013 2 reacties
Hoi Allemaal,

De Silhouette is ook heel handig als je snel wat kleine cadeautjes moet maken. Ik had voor de DT meiden een doosje met paaseitjes meegenomen, maar dat moest wel op een heel korte termijn gemaakt worden.
Nou dan kijk je even tussen je bestanden en dan kom je vast wel een leuk doosje of tasje tegen, laat de Silhouette het uitsnijden en dan hoef je het alleen nog maar in elkaar te plakken en te versieren.

Het patroontje heb ik uit de Silhouette Store gehaald (zoek op gift bag en dan vind je hem wel). 
groetjes Linda

handtekening

maandag 11 maart 2013

Silhouette Team

Gepost door Unknown op maandag, maart 11, 2013 2 reacties

Hallo Dames

Gisteren zijn we als Silhouette team samen geweest, en hebben we er een leuke dag van gemaakt. We hadden afgesproken om samen te komen en wat leuks te gaan doen en natuurlijk even te kletsen over het blog. Wat kunnen we allemaal nog meer doen voor u als volger, we gaan beginnen op ons blog met een lijst met de site’s waar wij onze patronen vandaan halen. De meeste site’s hebben elke week wel een gratis patroon die je kunt gebruiken. Mochten jullie ook een leuke site weten en deze met ons en de volgers willen delen stuur ons even een mailtje. Dan kunnen wij het aan onze lijst toevoegen en zo elkaar helpen.

Als team wilde we niet alleen maar kletsen maar ook even lekker bezig zijn.  De Silhouette moest natuurlijk wel gebruikt worden, dus hebben we gekozen om iets te doen met het chalkboard Vinyl. We hebben een mdf frame wit geverfd en een ovaal gesneden van het chalkboard vinyl. Deze hebben in het midden van de lijst geplakt gewoon op het hout dat ging prima met het vinyl. Daarna hebben we de lijst verder afgewerkt met bloemen, steentjes en hout ornamentjes. Wat de volgende resultaten gaven. En een groepsfoto zodat jullie weten wie er nou achter die beeldschermen zitten.
We missen nog de creatie van Wilma ze ging wat eerder weg dus redde het niet om hem af te maken.


                                                    Van links naar rechts staan :

Nicole Verkooijen, Monique Steenaard, Ilse van Kemenade, Cynthia Hoekstra, Linda Dekker en Wilma van Dongen.



handtekening

donderdag 7 maart 2013

Letterkaart

Gepost door Unknown op donderdag, maart 07, 2013 5 reacties

Hallo Dames

In de vorige posten hebben we het al vaker over de Fonts gehad, ook vandaag laat ik jullie zien wat je er nog meer mee kan doen. Ik heb eerst op de website Dafont een dikke lettertype gezocht met ronde hoeken. Deze letter staan onder het kopje Cartoon met de naam Bubbelgum, die heb ik toen gedownload zoals je kunt lezen bij het stukje van Monique op 24 Januari. Daarna open je de Silhouette software en klik je rechts op de letter A dan zoek je links de lettertype op die je wilde gebruiken en klik je aan.
 
 

Dan tik je de tekst die je wilt gaan maken ik heb dit keer gekozen voor  de tekst BABY als je deze hebt klik je rechts boven in op het vakje met de letter M. Daarna selecteer je de tekst die je geschreven hebt en klik je op links onder in op groeperen.
 

Dan zijn alle letters los van elkaar, nu eerst even klikken op de snijmat en nu kan je de letters één voor één iets over elkaar schuiven. Als je dat gedaan hebt dan klik je op rechts boven op samen smelten. Nu zal je zien dat er alleen een buiten rand overblijft.
Als u dan op de voorkant van de kaart nog design papier wilt gebruiken dan brengt u een schaduw rand aan. U klikt dan links boven in op object dan opent zich een venster daar kiest u voor schaduw. Dan kunt u rechts kiezen voor een schaduw rand of interne schaduw dan kiest u voor interne schaduw. Zorg voor dat u daar op klikt de tekst geselecteerd is, nu ziet u een binnen rand deze gaan we er uit halen zodat die apart gesneden word met design papier. Je kunt de binnenrand even naast je snij mat zetten door te slepen. Door te groeperen zetten we alle delen weer aan elkaar van de tekst en zetten we deze aan de rechterkant van je snij mat. Nu gaan we de achterkant van de kaart maken door.
Door weer op object te klikken, dan op dupliceren dan, dupliceer optie. Aan de rechterkant kan je dan weer klikken op spiegelen naar links.
 
 
Nu heb je de achterkant van de kaart er tegen aan staan, om nu te zorgen dat de kaart niet door midden gesneden word schuif je ze iets over elkaar en gaan we de snijlijn van de letters B selecteren. Dan klik je rechts boven in links van het schaartje op het zwarte lijntje, rechts open zich een venster en daar kies een onderbroken streep, dit wordt de vouwlijn van je kaart.
 
Als je de achterkant van je kaart dicht wilt hebben kan je aan de linkerkant van je kaart de opening weg gummen. Ik heb gekozen om dit keer de letters open te laten. Daarna kan je de maat per palen van je kaart door alles te selecteren vergeet niet de tekst die naast je snij mat staat er eerst bij te zetten anders kloppen de maten niet meer.
 
Als je de maat hebt bepaald dan kan je de onderste tekst van Baby weer even naast je snij mat zetten, nu snij je eerst de kaart uit met een effe cardstock. Als je dat gedaan heb snij je Baby nog uit met design papier.
                                                              Dit is mijn eind resultaat.
handtekening

dinsdag 5 maart 2013

Fonts 2

Gepost door Monique - Mienokje op dinsdag, maart 05, 2013 3 reacties
In het blog van 24 februari heb ik al uitgelegd hoe een lettertype (font) geïnstalleerd kan worden op je computer, zodat hij gebruikt kan worden met de Silhouette.
De Silhouette is een snijmachine, dus maakt hij vanzelf een snijbestand van de fonts. Ideaal!

Maar we kunnen meer met fonts: schrijven!
Natuurlijk kan je je tekst met print and cut eerst printen met een gewone printer en daarna het figuur eromheen uitsnijden, maar een scrap layout van 30x30 krijg je niet in je printer.
En ... dit is veel leuker :-)

Bij Krea2Day zijn er speciale pennen te koop, die je zonder hulpstuk in plaats van het mesje kan gebruiken: de Silhouette sketchpennen. Deze pennen lopen soepel over je papier en dekken in één keer.



Omdat de Silhouette van je lettertype een snijpatroon maakt, zijn je lijnen dubbel en krijg je dit leuke effect:


Hier is de volledige kaart, gemaakt voor de diploma-uitreiking van een huisarts. Een stukje verder staat het originele patroon (aap met ipod), maar ik zag al snel, werkend bij een huisarts, dat je van de ipad makkelijk een stethoscoop kan maken :-)



Dit ziet er heel leuk en vrolijk uit, maar stel dat je journaling hebt ontdekt, op een layout wil schrijven of, wat ik een paar dagen geleden heb gedaan, een gedicht op een kaart wil schrijven? Dan wil je bovenstaande open letters niet.
Schrijf dan een voorbeeldzin en ga je lettertypes langs. Je staat verbaasd dat je nog best veel lettertypes in je collectie hebt die de lijnen aardig dun naast elkaar zet. Deze zijn heel geschikt om te schrijven. Ook zijn er speciale lettertypes ontwikkeld om met de Silhouette te schrijven. Deze kan je vinden door in de Silhouette Store te zoeken naar "sketch font" of bij Google "thin fonts" in te typen.

De onderstaande kaarten zijn met deze speciale "dunne lettertypes" geschreven.


Het woordje "Liefs" is mijn eerste schrijfprobeersel, waardoor ik meteen de smaak te pakken kreeg...


Ik heb zelfs een gedicht op de achterkant van een ansichtkaart geschreven. Ik heb alleen een probleem: ik ben vaak zo enthousiast dat ik een kaart/creatie al aan de persoon heb gegeven zonder er een foto van te hebben gemaakt :-(

Alle kaarten zijn met de Silhouette gemaakt.
handtekening

zaterdag 2 maart 2013

Zelf iets ontwerpen

Gepost door Linda op zaterdag, maart 02, 2013 6 reacties
Hoi allemaal,

Ik wil jullie graag laten zien, hoe je heel snel zelf iets kan maken. Bijvoorbeeld wolken en een zonnetje.

Teken eerst wat cirkels van verschillende grootte. Een mooie cirkel krijg je door de shift toets ingedrukt te houden en dan een cirkel te tekenen dan is ie altijd aan alle kanten helemaal gelijk.
Daarna ga je de cirkels een beetje in elkaar leggen, dus zorg dat ze elkaar iets overlappen, in het model zoals je het zelf leuk vind. Zie linker kant op de foto. 
Daarna selecteer je dit geheel, en druk dan op de grijskleurige knop op de onderste balk dat is het tweede knopje van rechts (samen smelten) en dan zien je wolken eruit zoals aan de rechterkant van de foto. 
Een zonnetje is ook niet zo moeilijk, maak eerst een rondje en een driehoekig vormpje. Kopieer het driehoekje zoveel als je nodig hebt en plaats deze dan netjes verdeeld over de cirkel (zie middelste deel op de foto), selecteer daarna de hele vorm en druk weer op dat grijze knopje op de onderste balk (tweede van rechts= samen smelten) en dan heb je een zonnetje zoals rechts op de foto. 
Snijd dan de zon en wat wolken uit en ook eventueel wat regendruppeltjes erbij. Maak dan een leuke tekst en print die uit met de printfunctie of schrijf hem met de Silhouette pennen, plak de wolken en zon erop (eventueel met 3D tape) en je hebt heel snel een leuk zelfgemaakt kaartje. 
groetjes Linda

handtekening
 

Silhouette Inspiration Copyright © 2013 Silhouette Inspiration Blog is Designed by MMDesigns